Santechnikas

Santechnikų paslaugosSantechnikos darbai reikalingi kiekvienuose namuose, kuriuose yra vamzdynų sistema, kanalizacija. Retai, kada šeimininkai gali patys atlikti šiuos darbus. Reikia išmanyti apie santechniką, kadangi galite turėti rimtų rūpesčių, jei tai darysite nemokėdami. Santechnikos darbai siūlomi daugelyje įmonių. Santechnikai dirba ir individualiai. Dažnai žmonės, norėdami sutaupyti, renkasi samdomus darbininkus. Sutaupyti, žinoma, galima, tačiau yra rizika, kadangi galimos santechnikos darbų klaidos, už kurias darbus atlikęs žmogus gali neatsakyti. Labai svarbu, kad kanalizacijos sistema, vamzdynai būtų tvarkingi, kadangi dažnai nutinka taip, kad jie prakiursta, gali trūkti. Tokiu atveju galite nukentėti ne tik jūs, bet ir kaimynai, jei gyvenate daugiabučiame name. Galite užlieti kitus butus (pavyzdžiui, kurie yra apačioje). Sugadinti sienas, lubas, remontą gali tekti daryti ne tik savo bute, bet ir kaimynų, galimos nemenkos išlaidos. Problemos su vamzdynais dažnai kyla senuose namuose, kur nepakeisti vamzdžiai. Reikėtų jais pasirūpinti anksčiau, nei įvyks avarija.

Rekomenduojama ieškoti patyrusių santechnikų, kurie nepriekaištingai gali pasirūpinti santechnika jūsų namuose. Informaciją galite rasti internete, užsukite į įmonės internetinį puslapį arba internetinės paieškos laukelyje suveskite santechnikas Vilniuje, santechnikas Kaunas. Rasite ir daugiau kompanijų, kurios siūlo tokius darbus. Kainos priklauso nuo sudėtingumo. Darbai gali kainuoti įvairiai, tai sužinosite tada, kada santechnikas apžiūrės ir įvertins.

Santechnikos darbai gali būti:

  • Vidaus.
  • Lauko.

Skaityti straipsnį “Santechnikas” »

Kelionė plaustu ir stovyklavimas

Artėjant vasarai imi matyti visokias akcijas, štai kad ir prie mano namų iš kažkur atsiranda plakatas, kuriame reklamuojami pigesni reikmenys stovyklavimui. Atrodo tai ir labai keista vienu metu, ir juokinga. Juk dar visai neseniai buvo reklamuojami Velykų kiaušiniai, o štai dabar jau visi ploja katučių dėl to, kad galės pigiau ar bent iš dalies pigiau įsigyti plaukmenis. Kai artėja Kalėdos, tai iškart supranti, kad visus prekybos centrus ištiko tas pats kalėdinis virusas. O kai prasideda vasara, net nesupranti, kad ir čia dėl tos pačios rinkodaros turistinės kuprinės staiga atpinga ir atsiduria kaip tik ten, kur tu apsipirkinėji. Mes praėjusią vasarą turėjome smagų žygį, tikrai gerai paturistavome ir pailsėjome.

Reikmenys, kuriuos pirkome

AICAš buvau naujokė šioje srityje, kiti buvo labiau patyrę, nes daug dažniau vasarą ištrūksta į gamtą. Todėl ir kai kurie reikmenys stovyklavimui man iškart buvo reikalingi, būtinai juos turėjau nusipirkti, nes be jų kažin, ar išvis būčiau kažkur iš namų pajudėjusi. Tad kas tai per reikmenys? Visų pirma, man buvo būtina naujos turistinės kuprinės pirkimas. Žiūrėjau ir internete, ir parduotuvėse, galiausiai padovanojo draugas, sakė neišduos, kur pirko. Bet ji tikrai talpi, gana patogi, tik gal šiek tiek per daug prakaituoja nugara su ja. Taip pat pirkau keletą daiktų, skirtų asmeniškai sau. Pirmiausiai – miegmaišį, kuriame nesušalčiau. Nežinau kodėl esu apdovanota tokia lėta kraujotaka, tačiau man tikrai nuolat būna nepakeliamai šalta. Šito fenomeno dažniausiai niekas nesupranta, o aš tiesiog drebu, kur bepasisukčiau. Todėl ir čia nieko naujo nepapasakosiu. Pirkau šilta miegmaišį, kad ir kalnuose galėčiau su juo miegoti. Palapinės pirkti nereikėjo, nes tokią turistų atributiką turėjo ir labiau patyrę žygio dalyviai. Gaila, kad nenusipirkau nieko nuo uodų, nes paskui to būtų labai reikėję.

Kaip sekėsi kelionė

Skaityti straipsnį “Kelionė plaustu ir stovyklavimas” »

Ką veikia mano kaimynai

Garso izoliacijos sprendimaiŠiais laikais statant namus nuolat atliekami kruopštūs garso matavimai, siekiant gyventojus apsaugoti nuo nereikalingo triukšmo. Triukšmas gali sklisti tiek iš gatvės, ypač didesniuose miestuose, tiek iš už sienos, iš kaimynų buto. Turbūt dar ir dabar daug kas gyvena tokioje realybėje, kai sename anksčiau statytame daugiabutyje dar neatliktas energijos vartojimo auditas, o su garso izoliacija yra išvis prastai ir niekas negali pasakyti kaimynų vardų, bet tiksliai žino, kurių namų neparuošė už sienos gyvenantis berniukas, kiek kartų ant jo dėl to šaukė mama, ir pas ką yra šeimos pagausėjimas. Ką girdite už sienos jūs, jeigu garso matavimai jums nėra palankūs ir sienos yra tikrai ne sandarios?

Julija, gyvena Vilniuje

Turbūt pats nemaloniausias dalykas yra tai, kad visada girdžiu viską, ką veikia kaimynai, su kuriais turiu vieną sieną. Man tai yra miegamojo siena, o jiems, nežinau, gal virtuvės, o gal kambario. Kartais noriu ilgiau ryte pamiegoti, bet tai yra neįmanoma tada, kai kažkas šitaip garsiai triukšmauja. Arba būna, kad noriu atsisėsti ant lovos ir laisvai paskaityti knygą. Deja, nuo ankstaus ryto ten prasideda karo lauką primenantys garsai. Mama šaukia ant vaikų, vaikai šaukia vieni ant kito, kartais dar į tą siautulį įsilieja ir azartą pagavęs šuo, iš visų jėgų lodamas. Be viso to, skamba rytais jų žadintuvai. Taigi, taip ir gyvename prie tokio didelio triukšmo. Kai noriu vakare ramiai pažiūrėti filmą, paskaityti ar tiesiog nuveikti kažką kito lovoje – girdžiu motinos pamokslus apie tai, kad reikia eiti ruošti namų darbų. Taip pat vaikų atsikalbinėjimus, kaip jie nieko neruoš, nes neva nieko neužduota. Kai sutinku juos lauke ar laiptinėje – normalūs tvarkingi žmonės, ramiai ir gražiai sveikinasi. Kad jie žinotų, jog girdžiu jų tiesiog slapčiausius pokalbius ir žinau rutiną, labai nustebtų.

Aušra, gyvena Kaune

Skaityti straipsnį “Ką veikia mano kaimynai” »