Akustiniai namo tyrimai

KSKNorint apsigyventi naujai pastatytame name visų pirmiausia reikia jį paruošti pridavimui į Statybų inspekciją tam, kad būtų patvirtintas namo tinkamumas ir jį būtų galima priduoti į Registrų centrą. Namo pripažinimas tinkamu gyventi reikalauja įvairiausių dokumentų bei tyrimų. Vandens ir akustiniai tyrimai, šildymo bei elektros patikra, įvairios nuotraukos bei triukšmo ir garso matavimai – tai vienos iš sudėtinių dalių namo pridavimui būtinų dokumentų, kurių reikalauja Lietuvos Respublikos įstatymai. Be abejo, esti ir tokių namo tyrimų, kurie nėra privalomi, tačiau rekomenduojami namo ekonomiškumui nustatyti ir patobulinti. Tačiau šiandien nutarėme iš arčiau apžvelgti akustinius tyrimus, kurie yra viena iš svarbiausių namo pridavimo dalių.

Gera triukšmo izoliacija – kokybiškas poilsis

Akustiniai tyrimai arba kitaip garso matavimai – tai nuo Lietuvos įstojimo į Europos sąjungą įsigaliojęs būtinasis tyrimas, kuris yra svarbus namo, ypač daugiabučio, kokybės rodiklis bei ypatingai reikšmingas, kai ruošiamas namo pridavimas. Triukšmo tyrimai yra pripažinti būtinais todėl, kad nuolatinis triukšmas gali daryti įvairią žalą žmogaus tiek fizinei, tiek ir emocinei sveikatai. Tai klausos prastėjimas, dirglumas, mažesnis atsparumas stresui, prastesnė poilsio kokybė.

Skaityti straipsnį “Akustiniai namo tyrimai” »

Duomenys, kurie geriau pradingtų

Nors esame įpratę manyti, kad data recovery services yra reikalingos visada, kai tik kažkur pradingsta kokie nors duomenys, tačiau iš tiesų mes galėtume pagalvoti ir apie tai, kad kartais dar geriau, jeigu duomenys dingsta. Juk labai nemažai jų yra tokių, kurių niekam nereikia. Ir kartais hard drive recovery būtų ne tik nereikalingas, bet ir kažkam – pražūtingas. Štai ką verta žinoti apie kietojo disko duomenų atkūrimą ir tai, kokių duomenų atkurti galbūt iš tiesų niekam visai nereikia.

Šiukšlės

Duomenų praradimasPirmasis dalykas, kurį mes ištriname ir pamirštame, yra šiukšlės. Tikrai vargu ar rastumėte žmogų, kuris norėtų savo kietąjį diską vežti į taisyklą ir prašyti, kad atstatytų jam visiškai nereikalingą informaciją. Kaip gali nutikti, kad netyčia išsitrynus kietajam diskui, buvo prarastos tik šiukšlės? Juk kompiuteryje mes niekada nekaupiame tik šlamšto. Taip, galbūt ten būna visko, bet tikrai ne vien tik šlamštas ir niekas daugiau. Tačiau panašus efektas įmanomas tada, kai žmogus labai laikosi saugumo reikalavimų ir viską, kas yra tikrai svarbu, nuolat kopijuoja į atsarginius diskus, į virtualias aplinkas. Tokiu atveju, išsitrynus kietajam diskui, svarbi informacija lieka kažkur atskirai išsaugota, o tokia medžiaga, kokios niekam nereikia, ir lieka tik ištrinta.

Juodoji buhalterija

Skaityti straipsnį “Duomenys, kurie geriau pradingtų” »