Sodybos tvarkymo darbai

Aplinkos tvarkymasAplinkos tvarkymas – neatsiejama paslauga nuosavų namų, sodų, miškų, biurų ar gamybinės paskirties namų turėtojams. Dažniausiai ši paslauga atliekama šiltuoju metų sezonu – pavasarį ar vasarą. Su aplinkos tvarkymu užsiimančia įmone galite susisiekti elektroniniu paštu, skambindami ar pateikdami užklausą internetinėje svetainėje. Įmonės atstovams atvažiavus į sutartą vietą yra apžiūrimas objektas, nustatoma, kokie aplinkos tvarkymo darbai reikalingi. Neretai įmonės savo klientams pateikia panašių darbų nuotraukas ir leidžia išsirinkti priimtiniausią siūlomą variantą. Kai yra sutariamas pasiūlymas, užmokestis ir tokios sąlygos kaip darbų atlikimo data, belieka laukti darbų pradžios. Na, o kokie darbų etapai yra vykdomi, jeigu pasirinkote sodo ar sodybos tvarkymą?

  1. Aukštos žolės pjovimas. Žolė gali būti pjaunama keliais būdais: mulčiavimo įranga arba trimeriais. Užsisakius aplinkos tvarkymo paslaugą jums nebereikės skirti savo brangaus laiko žolės pjovimo darbams, nes viską kruopščiai ir tiksliai už jus atliks profesionalai.
  2. Vejos priežiūra, į kurią įeina sėjimas, pjovimas, aeravimas bei tręšimas. Specialistai, pasitarę su sodybos šeimininku, padės išrinkti tinkamiausią vejos rūšį, ateityje reikalaujančią mažiausiai priežiūros, suteiks patarimų, kokiomis priemonėmis ją derėtų tręšti ir atliks visus reikalingus darbus jūsų sklypui atrodyti patraukliai.
  3. Krūmų pjovimas ir smulkinimas. Jeigu nepageidaujate savo teritorijoje auginti krūmų – aplinkos specialistai tuo pasirūpins ir pasistengs atverti naujus vaizdus jūsų gyvenvietėje. Jeigu yra poreikis, krūmai gali būti išnaikinami herbicidais.
  4. Įvairių šiukšlių surinkimas ir išvežimas. Jeigu jūsų sodyboje vyko remontas ar čia nesilankote taip dažnai, kad spėtumete tinkamai apsitvarkyti – ne bėda, nes įmonės darbuotojai ne tik pasirūpins jūsų augmenija, bet ir teritorijoje esančiomis šiukšlėmis. Ši paslauga nereikalauja papildomo užmokesčio, todėl yra ypač patogi taupantiems ar neturintiems laiko.
  5. Vandens tvenkinių kasimas ir formavimas. Jums pageidavus, yra vykdomos tvenkinių kasimo paslaugos, į juos prileidžiama žuvų, aplink tvenkinį formuojamas reljefas.

Skaityti straipsnį “Sodybos tvarkymo darbai” »