Nuomojamas būstas dažnai yra bevertis

SertifikataiDažnai pažvelgus į būsto nuomos skelbimus galima vien iš jų turinio padaryti išvadą, kad pigiausias studentams išnuomojamas butas ir šiuolaikiniai energinio naudingumo sertifikatai būtų nesuderinamas dalykas. Toks būstas veikiausiai negautų jokių naudingumo sertifikatų, leidžiančių patalpas laikyti gyvenamuoju plotu.

Studentai gyvena visokiomis sąlygomis

Dažniausiai tokio namo pridavimas būna jau praėjęs prieš 50 metų, kai buvo pastatytas. Daugiausiai tokio būsto nuomojasi studentai. Piko metas – ruduo. Iš mažesnių miestelių atvykstantys studijuoti studentai yra priversti nuomotis būstą. Kai kam nusišypso laimė ir už panašias sąlygas jie moka kur kas mažiau, nes gyvena bendrabutyje. Tačiau bendrabučiai ne guminiai, todėl kitiems tenka apsigyventi ne bendrabutyje, o kur nors bute. Butai dažnai yra tikrai katastrofiškos situacijos. Pigiausias kambarys studentui trijų kambarių bute kur nors toli nuo centro, pvz., Pašilaičiuose, gali būti išnuomojamas už 100 eurų per mėnesį, o brangiausi butai centre kainuos tiek, kad net neverta sakyti, nes studentai už tiek nesinuomos. Studentams svarbu sutilpti į jų tėvų numatytą biudžetą, todėl jie ir gyvena net ir itin prastomis sąlygomis.

Žvėryne drebėdavo iš šalčio

Skaityti straipsnį “Nuomojamas būstas dažnai yra bevertis” »

Maži dalykai, kurie geriau užsandarins namus

EnergetikaKartais tam, kad būtų suteikti energinio naudingumo sertifikatai, reikia visai nedaug – tik šiek tiek pasistengti ir jau statant namą nesuklysti. Namą kiauru padaro ne kažkoks specialus projektas ar jo nebuvimas, o tiesiog tam tikros sisteminės klaidos, statant namą, jį projektuojant. Dažniausiai jos atsiranda iš šykštumo arba kvailumo, abiem atvejais nukenčia tik pats namo savininkas, nes jam visada geriau būtų turėti šilta ir patogų namą, o ne tokį, kuriame kiaurai pučia vėjai.

Storesnis akmens vatos sluoksnis

Vienas iš paprastų būdų padaryti, kad namo pridavimas, pastačius namą, iškart būtų teigiamas, tiesiog normaliai apšiltinti namą, kai jį statai. Ne vata, ne putplasčiu, ne pjuvenomis ir ne kukurūzais. O normalia akmens vata – tam skirta geriausia šiltinimo medžiaga. Ji ir užtikrina šilumą, ir netgi apsaugo nuo gaisro, ir turi puikų atsparumą drėgmei, taip pat nepraleidžia ir garso. Tačiau klaida yra ne tik taupyti medžiagai ir vietoje jos tarp sienų kišti kokią nesąmonę, bet ir apskritai per mažai vatos sudėti. Norint, kad sienos ar kitos konstrukcijos būtų tikrai sandarios, reikia sudėti kelis akmens vatos sluoksnius. Kiek? Priklausomai nuo to, iš kokios medžiagos statėte. Jeigu iš akyto betono blokelių, tada tos vatos reikės nedaug, nes tai pati šilčiausia statybinė medžiaga. Bet jeigu iš medžio ar karkaso, rąstų, tada reikėtų daugiau sluoksnių. Taip pat ir dengiant, šiltinant stogą.

Naujos medžiagos

Skaityti straipsnį “Maži dalykai, kurie geriau užsandarins namus” »

Elektroninė parduotuvė leidžia apsipirkti ir išmaniuoju telefonu

Elektroninė parduotuvėInternetu neretai naudojamasi ir išmaniuoju telefonu, tad planuojantys apsipirkti neretais atvejais tai daro telefonu. Elektroninė parduotuvė taip pat gali būti pritaikyta ir tokiems išmaniesiems įrenginiams, todėl įsigyti tam tikrų prekių gali būti iš tiesų labai paprasta. Užsisakyti prekių galima iš bet kuriuos vietos, kur yra pasiekiamas bevielis ar mobilusis internetas, taigi, tai visada leidžia pirkėjams sutaupyti laiko.

Skaityti straipsnį “Elektroninė parduotuvė leidžia apsipirkti ir išmaniuoju telefonu” »

Nekilnojamojo turto padėtis Vilniuje

Gyvenimo ir pragyvenimo lygis šalyje nuolat kinta, o į tuos pokyčius visuomet atitinkamai reaguoja NT sektorius. Butai Vilniuje kainuoja tai mažiau, tai daugiau, taip pat atitinkamai atsiranda ir naujų NT projektų. Tačiau paprastam vidutinę algą uždirbančiam žmogui tenka galvoti ir rinktis, ką daryti toliau, ar jam pirkti butą ir kaip tą padaryti.

Kodėl kyla kainos

ButaiPastaruoju metu butai Vilniuje brangsta nuosekliai ir brangimo sustojimo šiame sektoriuje net nesijaučia. Kyla klausimas, iš kur tas kainų kilimas? Manoma, dėl to, kad vyksta ir toliau šalies centralizacija, daugiau žmonių atvyksta gyventi į sostinę. Čia juos gali pavilioti ir geresnė darbo rinka, didesnis atlyginimas, tačiau drauge daugiau kainuoja ir pragyvenimas. Taip pat atvažiuoja ir užsieniečių, kurie Lietuvą mato kaip puikią erdvę investicijoms, tad ir tokių žmonių čia atvyksta bei gyvena tikrai daug. O daugėjanti populiacija paskatina ir NT rinkos pokyčius. Butai Vilniuje brangsta, taip pat ir daugėja jų pasiūlos.

Kalbos apie NT kainų burbulą

Skaityti straipsnį “Nekilnojamojo turto padėtis Vilniuje” »

Vaikštynės saugiems pirmiesiems kūdikių žingsniams

Kol vaikai išmoksta savarankiškai vaikščioti, visada praverčia vaikstynes, kurios užtikrina, kad vaikas judės saugiai. Jos gali būti pritaikytos įvairaus amžiaus ir ūgio vaikams, tad visada galėsite pasirinkti tokias, kurios geriausiai atitiktų poreikius. Tokių prekių galima rasti universaliose parduotuvėse, kuriose yra siūloma įvairios paskirties produkcija, ir taip pat jų rasite vaikiškų prekių parduotuvėse. Bet kuriuo atveju tokios produkcijos asortimentas bus pakankamai platus, tad kiekvienu atveju galėsite nuspręsti, kokie pasirinkimai gali būti pačiais palankiausiais. Taigi, į ką svarbiausia atkreipti dėmesį?

VaikštynėsVaikiškos vaikštynės turėtų būti pritaikytos tam tikram vaiko amžiui. Pavyzdžiui, galite rasti vaikštynių, kurios tinka nuo pusės metų iki vienerių metų vaikams, nes tokio amžiaus vaikai jau nori savarankiškai vaikščioti. Taip pat verta atsižvelgti ir į tai, kokiam vaiko ūgiui yra pritaikyta vaikštynė: paprastai prie prekės yra nurodoma, kokio ūgio vaikams ji yra skirta, ir taip pat neretais atvejais aukštis gali būti reguliuojamas.

Skaityti straipsnį “Vaikštynės saugiems pirmiesiems kūdikių žingsniams” »