Ką reikia žinoti apie medines grindis?

Grindys – labai svarbios, todėl renkantis jas daugelis pirmenybę teikia medinėms grindims. Jei ir jūs galvojate apie tai, tai atminkite, kad tokios grindys reikalauja išskirtinės priežiūros, kaip grindų šlifavimas atnaujinant paviršių. Be to, renkantis reikia žinoti, kokias grindis verčiau rinktis tam tikroms patalpoms, o kurių geriau nesirinkti.

GrindysSvarstant ar pirkti medines grindis, daugelis susirašo privalumus ir trūkumus. Neabejotinai didžiausias medinių grindų privalumas – natūralumas. Ypatingai, jei norite sukurti ekologišką aplinką savo namuose, tai toks pasirinkimas bus puikus. Taip pat daugeliu atvejų mediena įvardinama kaip šilumos ir jaukumo priduodanti medžiaga. Kas gali būti maloniau už vaikščiojimą namuose basomis, kai juntama medžio natūrali šiluma? Ypatingai dažnai tokias grindis renkasi šeimos, kuriose auga maži vaikai. Tai ir natūralumas, ir ekologiškumas, ir malonumas.

Tiesa, yra ne tik privalumai, bet ir trūkumai. Vienas iš didžiausių – kaina. Parketlentės iš tiesų yra brangios. Tai žino daugelis, kurie tik pradeda grindų paieškas. Tiesa, kaina priklauso nuo gamintojo, medienos rūšies ir išmatavimų. Pavyzdžiui, kuo platesnės parketlentės, tuo brangiau jos kainuos. Norint pigiausio pasirinkimo, reikėtų dairytis šlifuotų. Taip pat renkantis paprastas spalvas, galima sutaupyti.

Skaityti straipsnį “Ką reikia žinoti apie medines grindis?” »